SegwayChat
Home . Photos . Old Gallery

Go Back   SegwayChat > Segway Forums > Segway General Discussion

Notices

Segway General Discussion General discussion related to any model of Segways, miniPROs, or Ninebots. Please do not post non-Segway technology posts here; use the technology forum instead.

Old 10-20-2019, 09:22 PM   #51
TahoeJoe
Junior Member
TahoeJoe is on a distinguished road
 
Join Date: Sep 2019
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by dorrington View Post
in this vid but you might get the idea...

https://wwwyoutubecom/watch?v=w6fT2OxN7Uw
This is going well, just wanted to add a few pics for anyone else wanting to do this. To put the replacement cells back in the sleeve:

1. Cut off the sleeves of the new replacement cells, slice with a razor down towards the negative side, then peel away using your fingers.

2. Push the replacement cells down into the sleeve using your thumbs. They push down fairly easily once the sleeves are off, and it's better to NOT use a hammer on the cells if you don't have too. Be sure to triple check you have the cell facing the proper direction, POS or NEG side must match the original layout.
Attached Images
File Type: jpg 20191020_153723.jpg (131.2 KB, 18 views)
File Type: jpg 20191020_153826.jpg (135.5 KB, 18 views)
TahoeJoe is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 01:47 PM   #52
agkirk
New Member
agkirk is on a distinguished road
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
5 yr Member
Default More info needed

Thanks for the updates. I'm about ready to take my spare battery apart and your photos and dialogue have helped.
I originally tried to charge the battery using a CC power supply at 60V and 2.5 A. all seemed to go well but slowly. The next day the current had dropped to 0A and the voltage also to 0V. Have I done something to the BMS or does it self protect with some sort of fuse?
agkirk is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2019, 03:06 AM   #53
TahoeJoe
Junior Member
TahoeJoe is on a distinguished road
 
Join Date: Sep 2019
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 30
Default

Im no expert, but from all that Ive read, and successfully bringing back 3 out of 4 batteries myself, This doesn't look good agkirk.

The charging method discussed here talks about charging to 60 Volts at 100ma, which is .1 Amps, not 2.5 Amps. Did you follow the pdf here?

https://forums.segwaychat.org/showthread.php?t=36096

Charging higher is not recommended as it would likely damage the cells. If there was any life left in those cells, I doubt there is anymore.. sorry man, it doesn't look good for that battery.
TahoeJoe is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:58 AM.
Copyright 2002-2019 SegwayChat.org.
All rights reserved. Not affiliated with Segway Inc.

FreshBlue vBulletin skin by
VayaDesign
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SegwayChat Archive