SegwayChat
Home . Old Gallery

Go Back   SegwayChat > Segway Forums > Segway General Discussion

Notices

Segway General Discussion General discussion related to any model of Segways, miniPROs, or Ninebots. Please do not post non-Segway technology posts here; use the technology forum instead.

Old 06-18-2020, 10:55 PM   #1
jvschlegel
New Member
jvschlegel is on a distinguished road
 
Join Date: Jun 2020
Location: USA
Posts: 4
Default Help with Segway ES4 not working

Bought a used Segway, person I bought it from thought the on/off button needed to be replaced. Purchased and replaced that piece, but scooter still wouldn't power up. Next part replaced was the motherboard, and after replacing that part, the scooter powers on, and I can connect to it with the ninebot application. But, when I push the gas/throttle the scooter doesn't move. Purchased both the throttle and brake new, replaced and still the scooter doesn't move. When I push the brake, the rear lights come on. I get nothing when I push the throttle.

Any advice? The front wheel moves, and when I took it a part it looks fine from what I can view. Before I buy a new front wheel, wanted to see if I need to do anything with the electronics?

thanks in advance,

jon
jvschlegel is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2020, 03:30 PM   #2
jvschlegel
New Member
jvschlegel is on a distinguished road
 
Join Date: Jun 2020
Location: USA
Posts: 4
Default

Can anyone help me with my issue?
jvschlegel is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2020, 01:32 AM   #3
Mahla
New Member
Mahla is on a distinguished road
 
Join Date: Jul 2020
Location: Estonia
Posts: 1
Default

Your scooter needs to be moving before you push throttle...maybe thats your problem?
Mahla is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 06:49 AM   #4
Philip
Junior Member
Philip will become famous soon enough
 
Join Date: Sep 2005
Location: Auckland, New Zealand.
Posts: 58
5 yr Member
Default

Are all three of the coloured cables between the Main Board and Motor still connected? Maybe one or more plugs came apart when you were reassembling your KickScooter? Also, check the motor control cable and plug (the cable that has the larger, squarer white plug). Look for crushed or damaged wires above or below the plugs.
__________________
Segway New Zealand / Personal Transport Limited Read the Segway NZ News blog (articles from 2008 to present day) at
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Philip is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:21 PM.
Copyright 2002-2020 SegwayChat.org.
All rights reserved. Not affiliated with Segway Inc.

FreshBlue vBulletin skin by
VayaDesign
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SegwayChat Archive